V Jornades d'Informàtica Judicial

Sota el lema La cibervigilància al segle XXI: ciberdelictes, vigilància online i l'e-justícia, aquesta activitat divulgativa té per objectiu informar i conscienciar els juristes dels avenços en matèria probatòria en els casos que intervé la informàtica

La jornada compta amb la col·laboració de la Xunta de Galícia, a través de l'Axencia per a Modernització tecnològica de Galícia (Amtega) i tindrà lloc el dia 21 d'octubre a Santiago de Compostel·la.

Amb l'objectiu de dotar de major seguretat jurídica a la nova realitat tecnològica, alhora que s'incrementa l'efectivitat i l'eficàcia de l'Administració judicial amb l'ús de les noves tecnologies, a més de conscienciar els juristes dels avenços en matèria probatòria en els casos en què intervé la informàtica, el Col·legi Professional d'Enginyeria Tècnica en Informàtica de Galícia, (CPETIG), organitza la V Jornada sobre informàtica judicial, peritatge tècnic i prova electrònica. Aquesta, tindrà lloc a la Cidade da Cultura de Galícia, a Santiago de Compostel·la, el dia 21 d'octubre.

El desenvolupament dels dispositius electrònics mòbils, les xarxes de comunicació i altres eines informàtiques van obrir un ampli ventall de possibilitats per a les relacions socials i comercials, però també un nou cúmul de riscos, moltes vegades desconeguts, dels quals els usuaris no van ser advertits o protegits adequadament.

I així, la Llei, com a element organitzador de les relacions socials també experimenta una important evolució respecte a l'adaptació a la nova realitat que van generar elements de l'àmbit digital com Internet.

Tenint en compte les últimes actualitzacions d'aquesta normativa, així com la seva complexitat tècnica i casuística variada, es fa necessari difondre entre el poder judicial i els juristes en general, no només els seus continguts, sinó també la nova realitat tecnològica que la genera, així com les noves eines amb què compten aquests professionals per validar-la i aplicar-la al cas concret.

Ampli programa amb prestigiosos experts

Per tant, aquesta V Jornada sobre informàtica judicial, peritatge tècnic i prova electrònica va dirigida a jutges, magistrats, secretaris judicials, fiscals, advocats i juristes en general, que tindran l'oportunitat de conèixer l'opinió dels experts en aquesta matèria més importants del nostre país, a través de les diferents ponències organitzades pel CPETIG, sota la direcció tècnica especialista de Víctor Salgado -advocat soci del bufet Pintos & Salgado- i la col·laboració de la Xunta de Galícia, a través de l'Axencia per a Modernització tecnològica de Galícia (Amtega)

La jornada començarà a les 8.30 hores del dia 21 d'octubre amb la recepció i lliurament de documentació. A continuació, a les 9.00 hores tindrà lloc la presentació de l'esdeveniment i, seguidament, la ponència "Els reptes jurídics de la ciberseguretat", del lletrat de les Corts, Pablo García Mexía, autor de 'La Llei a la Xarxa' d'ABC.

La segona conferència es desenvoluparà a partir de les 10.30 hores i serà pronunciada pel magistrat de l'Audiència Nacional, Eloy Velasco, qui dissertarà sobre "La validesa de la prova electrònica en seu judicial".

Després del cafè, Luis Jiménez, sotsdirector general del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) dissertarà sobre "La ciberdefensa i la protecció de les infraestructures crítiques al segle XXI". A les 13:00 hores se celebrarà una taula rodona, moderada per Víctor Salgado, sobre "El difícil equilibri entre la llibertat i la seguretat a Internet". A la tarda, Juan Luis Rambla, consultor de Seguretat i Sistemes, pronunciarà la ponència "Els hackers i el desafiament a la seguretat informàtica".

Seguidament intervindrà el fiscal del Servei de Criminalitat Informàtica de la Fiscalia General de l'Estat, Jorge Bermúdez, qui parlarà sobre "Els hackers són de Mart i els jutges de Venus". La jornada acabarà amb una taula rodona sobre "Hackers: ¿amenaça o garantia de la seguretat a la Xarxa?".

Data: 

dimecres, 21 octubre, 2015 - 08:30 a 14:00
 

Membres de:

Col·laboren: