Univers Internet (3) // Ciutat. Una mirada crítica i constructiva a les xarxes socials

Descripció

18.00 h // Xarxes socials: riscos i potencials per als infants i adolescents. Jordi Bernabeu.
Per què resulten tan atractives les xarxes socials per als infants i adolescents? Què els proporcionen? Com afecten, en positiu i en negatiu, les seves relacions interpersonals i la creació de la pròpia identitat? Han canviat les xarxes socials el concepte d’intimitat i en quin sentit? On queda la frontera entre món real i virtual? Com podem detectar i prevenir una conducta addictiva? És possible un bon ús de les xarxes socials?
Les xarxes socials potencien una sèrie de valors positius, com són els de cooperació i treball en equip, i afavoreixen el desenvolupament de la intel·ligència col·lectiva. Malauradament, un ús inadequat pot provocar aïllament, tendència a l’autisme, dinàmiques d’addicció, una devaluació del concepte de l’amistat i poden portar a una confusió del món físic amb el món virtual.
Conèixer el funcionament de les xarxes socials ens ajudarà a afavorir-ne un ús saludable.

18.30 h // Taller «Les xarxes socials com a eina per a la construcció d’un ciutadà conscient i participatiu». Isidre Plaza i Senén Roy.
Internet és una xarxa de xarxes, no es pot entendre si no és en la seva dimensió social. La tecnologia ha d’ajudar els alumnes d’aquest segle a extreure tota la intel·ligència col·lectiva que els serveixi per desenvolupar-se en un món global.

El taller presentarà de manera pràctica com les xarxes socials poden donar un nou significat a l’espai públic i el bé comú i com poden transformar la democràcia i la participació activa en l’esfera política en totes les seves representacions (per exemple, com pot fomentar la participació en el govern de l’escola?). En definitiva, com les xarxes socials poden ajudar-nos a esdevenir ciutadans més compromesos.

Lloc: CCCB (C/ Montalegre, 5 - 08001, Barcelona)

Organitzador: CCCB

Preu: 3 €/sessió; Gratuït (aturats, carnet de Docent de la Generalitat de Catalunya i Amics del CCCB).

Font: http://www.idigital.cat/web/i-digital/home

Data: 

dimecres, 12 febrer, 2014 - 18:00 a 20:00
 

Membres de:

Col·laboren: