La METGEC demana a l’Ajuntament de Barcelona que reobri les oposicions suspeses temporalment

El 10 de març, el consistori barceloní va publicar un concurs d’oposició de places de tècnic superior en enginyeria. Obert a tots els graduats en enginyeria, aquesta convocatòria ha estat suspesa provisionalment a causa de les al·legacions presentades per quatre col·legis professionals d’enginyers de segon cicle. La METGEC s’ha reunit amb l’Ajuntament per revertir aquesta situació que considera discriminatòria.

 
Trobada amb l’Ajuntament

El president de l’Institut de Graduats en Enginyeria i Enginyers Tècnics d’Espanya (INGITE), José Antonio Galdón; el degà del Col·legi i president de la Mesa d’Enginyeria Tècnica i de Graduats en Enginyeria de Catalunya (METGEC), Miquel Darnés; i l’assessor jurídic Juan Gracia van reunir-se amb el gerent de Persones i desenvolupament organitzatiu de l’Ajuntament de Barcelona, Javier Pascual el 17 de juny.

En aquesta trobada, els representants d’enginyers tècnics i de grau van demanar al consistori la reapertura de la convocatòria de places de tècnic superior en enginyeria, un concurs d’oposició publicat el 10 de març que inicialment estava obert a tots els graduats en enginyeria i que va ser suspès provisionalment a causa de les al·legacions presentades per quatre Col·legis professionals d’enginyers de segon cicle, tradicionalment anomenats “superiors”.

 
Una situació “discriminatòria”

INGITE i METGEC van expressar a la reunió que no està justificat que a les places de la categoria del Grup A1, com és el cas de les ofertades per l’Ajuntament, es discrimini els enginyers graduats ja que, per formació i competències, estan habilitats per desenvolupar les tasques d’aquests llocs de treball. De fet, van recordar que quan les administracions barren el pas als graduats en enginyeria, a les convocatòries de places del Grup A1, estan incomplint la Llei de l’Estat de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic.

Font (notícia original): https://metgec.cat/2021/06/18/demanem-a-lajuntament-de-barcelona-que-reo...

 

Membres de:

Col·laboren: