El COETIC i GEMME signen un acord per fomentar la Mediació TIC

El COETIC i GEMME ( Grupo Europeo de Magistrados por la Mediación de España ) han signat un Conveni de col·laboració per fomentar la investigació en mediació, i promocionar la mediació en l’àmbit de les TIC.

L’Acte de la signatura s’ha realitzat a la seu del COETIC, a càrrec del degà Miquel Conesa i del Vicedegà de Relacions Institucionals i coordinador del Servei de Mediació Oscar Planes, i per part de GEMME de la Vicepresidenta de Relacions Institucionals Carmen Guil.

Tant el COETIC com GEMME aposten per la Mediació TIC com a sistema alternatiu de resolució de conflictes ràpid, econòmic, confidencial, i que apropa a les parts en conflicte.

Tal com expressa Carmen Guil, cal dotar als jutges de la potestat de derivar els conflictes al sistema més adequat, segons la naturalesa del conflicte. La mediació ha de ser un dels instruments a disposició dels jutges, però cal aconseguir mediadors especialitzats que garanteixin un procés de mediació de qualitat.

Un dels objectius és potenciar la Mediació TIC a tota Espanya, donant a conèixer la iniciativa del COETIC. Gràcies a les sinergies del COETIC i GEMME es podrà fer més difussió per animar a Col·legis professionals, jutges i advocats a contemplar la Mediació TIC.

 

 

Membres de:

Col·laboren: