Microsoft abandona el desenvolupament de Windows per mòbils

Segons s'han informat en diferents mitjans de comunicació en els últims dies el gegant informàtic Microsoft finalment ha decidit deixar d'evolucionar el seu sistema operatiu Windows dissenyat per a dispositius mòbils. Els mòbils que tinguin l'última versió de Windows Ohone (la versió 8.1) seguiran funcionant normalment.  Microsoft ha anunciat aquests dies que no hi haurà noves actualitzacions ni millores en la seva seguretat tot i que ja l'any 2015 va avisar que això es podia produïr. 

El sistema operatiu per a mòbils de Microsoft no ha funcionat en aquests anys de camí. Segons Netmarketshare, Windows Phone només té un 0,55% de presència mòbil. La popularitat del sistema Android i la fidelitat dels clients iOS no han deixat gairebé marge de maniobra per o tercer agent en aquest disputat món de la telefonia mòbil.

Pel que fa als fabricants de mòbils, Nokia va apostar pel Windows Phone de manera clara. Però ja des de 2015, amb el llançament del Nokia Lumina desaparegueren nous models de mòbils que poguessin competir amb la resta de fabricants.

Tanmateix, i pel que ens té acostumats Microsoft, aquesta és només una batalla perduda. El mercat de la mobilitat és tan ampli i compta amb tants clients que és difícil pensar que el gegant tecnològic vagi a abandonar sense més. Amb una mica segur que ens sorprèn.

Fonts: La vanguardia i ara.cat

 

Membres de:

Col·laboren: