La consellera de la Presidència, Neus Munté, acompanyada del secretari per a la Governança de les TIC, Jordi Puigneró, ha presidit aquesta tarda, al Palau de la Generalitat, l’acord de creació de l’Associació de Professionals TIC entre el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF), el Col·legi d’Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicació de Catalunya (COETTC), el Col·legi Oficial d’Enginyeria Tècnica en Informàtica de Catalunya (COETIC) i l’Associació d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat).
L’acord ha estat signat pel degà del COEINF, Eduard Martín, el degà del COETTC, Ferran Amago, el degà del COETIC, Miquel Conesa i el president de Telecos.cat, Pedro Linares. Tots quatre representants han manifestat la voluntat de crear una nova associació oberta a la societat, però sense que cada entitat signant perdi la seva identitat pròpia i, d’acord amb els manaments públics, es respectin les funcions establertes en els estatuts de cadascuna d’elles.
Munté ha destacat que “tenim els ingredients necessaris per esdevenir referent mundial en el sector, i una associació professional TIC nivell català ho farà més assolible”. Per la consellera, “aquesta unitat de forces permetrà actuar amb més consistència i solidesa, millorar l’efectivitat de les accions de foment i protecció dels professionals, i generarà riquesa per ajudar-nos a supera la conjuntura econòmica actual”.
Al seu torn, Jordi Puigneró ha aprofitat la trobada per manifestar que “des del Govern celebrem l’acte de presentació d’avui el qual ens servirà per enfortir el sector TIC català. La unió d’esforços ens situarà en les millors condicions per posicionar el sector TIC al capdavant dels principals índexs tecnològics del món, així com potenciar el creixement d’ocupació de qualitat i de futur”.
Les quatre entitats han signat l’acord perquè existeix la necessitat de liderar, de manera conjunta, un projecte de país per al desenvolupament de les enginyeries i professions relacionades amb les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i oferir a la ciutadania les millors oportunitats per al seu desenvolupament acadèmic i professional.
Els signants desitgen consolidar Catalunya com un referent mundial en el desenvolupament de les noves tecnologies, de l’enginyeria i la ciència en general, i servir de base per a una acció conjunta i coordinada de tots els professionals que fan de les TIC un motor econòmic, social i de prosperitat. Per tots ells és necessari poder disposar d’una marca única i que mostri al món la potencialitat de Catalunya com a centre de recerca, innovació i producció en l’àmbit TIC i en el desenvolupament industrial de nova generació.
L’Associació de Professionals TIC mantindrà la identitat de cadascuna de les associacions, col·legis professionals i altres organismes que s’hi confederin; tindrà una marca i una imatge pròpia que li permetrà articular polítiques compartides en formació, desenvolupament industrial i professional així com en serveis; disposarà d’una interlocució conjunta davant les Administracions públiques i estarà liderada per les quatre entitats impulsores, però obrint les portes a tots aquells organismes que treballen per a l’impuls de les TIC a Catalunya.
Imatge: de dreta a esquerre, Pedro Linares, president de Telecos.cat, Miquel Conesa, degà del COETIC, Jordi Puigneró, secretari de Governança de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Neus Munté, consellera de Presidència, Eduard Martín, degà del COEINF, i de Ferran Amago, degà del COETTC. Font: Generalitat de Catalunya.