Creixement dels alumnes de MOOC al nostre país

Els MOOC, acrònim, corresponent a les seves sigles en anglès, pel que es coneixen als cursos massius oberts en línia, compten amb una presència cada vegada més gran a Espanya. Així ho reflecteix un estudi de l'escola de negocis en línia OBS Business School, que assegura que el nostre és el cinquè país del món amb major nombre d'estudiants adherits a aquesta modalitat de formació.

Les dades recollides pels investigadors de l'OBS Business School mostren que el 2013 Espanya va ser el país amb més cursos MOOC. Un 35% de les universitats espanyoles van incloure aquest tipus d'oferta educativa en els seus programes de formació dit any.

Estats Units, Regne Unit, Canadà i Brasil completen la llista dels cinc països del món amb més alumnes de MOOC. Encara que l'Índia i la Xina constitueixen, amb un 55% i un 54% de creixement interanual, respectivament, els mercats que mostren un creixement més ràpid, la major part dels beneficis del sector continuen procedint d'Amèrica del Nord, que segueix sent el mercat més desenvolupat. Encara que el seu creixement sigui més moderat, Estats Units continua generant més de la meitat de tota l'activitat econòmica del planeta. Àsia és la segona regió amb més benefici en e-learning. Amèrica Llatina, per la seva banda, espera un creixement interanual de gairebé el 10% (9,7%) fins a 2018.

Globalment, aquest sector es troba en una fase de creixement tant econòmic com d'ús que per l'OBS Business School resulta "inqüestionable". L'equip de l'escola de negocis en línia cita en una nota de premsa estimacions que calculen que el 2017 el mercat podria arribar als 255 bilions de dòlars.

El principal motiu per a l'elecció de formació impartida a través d'e-learning, expliquen des de l'escola de negocis en línia, és "la necessitat de compaginar estudis amb treball", així com "la comoditat que suposa salvar les distàncies físiques". El 69% dels europeus que consumeixen cursos d'e-learning ho fan, precisament, per compaginar la seva vida laboral amb els estudis. L'àrea professional on més cursos MOOC s'escullen és la dels negocis i l'administració d'empreses.

Font: ticbeat.com

Tags: 

 

Membres de:

Col·laboren: