Es publica el 3r Rànquing d'Universitats en Programari Lliure

Observatori Tecnològic PortalProgramas acaba de publicar el 3r Rànquing d'Universitats en Programari Lliure (RuSL 2014); un estudi que s'ocupa de mesurar el compromís, ús i difusió del programari lliure en les 76 universitats espanyoles.

Aquest 2014 torna com a vencedora la Universitat de Granada, seguida per la Universitat de la Laguna (Tenerife) i la Universitat de Las Palmas de Gran Canària.

Els resultats al complet poden ser consultats al portal del RuSL en forma d'articles, infografies i documents que mostren al detall tots els les dades obtingudes i la seva justificaci . Aquestes són algunes de les conclusions més destacades del RuSL 2014:

  • Les Illes Canàries es converteix en la comunitat autònoma amb les universitats més compromeses amb el programari lliure, seguida de Galícia i Aragó.
  • Els àmbits on més destaquen les universitats espanyoles pel que fa al programari lliure són l'assessorament a empreses i administracions públiques, la implantació tecnològica del PL en el programari dels centres i els plans de suport del PL a nivell institucional.

Per què un rànquing específic per al programari lliure a les universitats? L'objectiu del RuSL és el d'ajudar a la promoció del programari lliure a la societat, fent especial èmfasi en el suport necessari per part del sistema educatiu. Aquest any, a més, s'ha ampliat aquest estudi a les universitats dels Estats Units, les dades es troben disponibles a la pàgina web del OSuR.

El RuSL és un estudi realitzat per l'Observatori Tecnològic PortalProgramas, que compta e Ricard Faura i Homedes (Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Generalitat de Catalunya), Jesús Torres (Universitat de la Laguna), Rafael Rodríguez (Coordinador de l'Oficina de Programari Lliure CIXUG), Tomàs Sempere (Universitat Miguel Hernández), Ana Rey (vicepresidenta del GNOME Hispano), i amb la de diverses institucions públiques com Cenatic o Bilib. Equip del complet del RuSL 2014

PortalProgramas.com (impulsors d'aquest i més estudis sobre programari lliure) és un portal web de guies i descàrregues de programari multiplataforma, amb 10 anys d'experiència i més de 300 milions de descàrregues realitzades.

 

Membres de:

Col·laboren: