Un any més l'Associació Professional Espanyola de Privacitat (APEP) ha decidit dur a terme una jornada el proper 15 de gener a la seu del COETIC (Via Laietana 39, 5na planta de Barcelona), de 9:30h a 14h, on es presentaran diversos escenaris en els quals la privacitat juga un paper fonamental.
L'objectiu d'aquesta jornada consistirà en traslladar als assistents nocions tècniques i legals sobre tres tecnologies actuals i de gran interès: la videovigilància, l'internet de les coses i el big data.
En primer lloc, la videovigilància, una tecnologia present des de fa ja diversos anys, ha reprès importància amb la seva implementació massiva en les smart cities o ciutats intel·ligents. Actualment la videovigilància presenta multiplicitat d'usos i un perfeccionament tecnològic que sovint exigeix gran rigor per part dels professionals a l'hora d'analitzar els seus límits legals.
D'altra banda, l'Internet de les coses ha passat a adquirir un paper crucial en la nostra societat. Cada vegada són més els elements que romanen connectats a internet. Molts d'ells, els portem fins i tot diàriament amb nosaltres mateixos, aquests són coneguts com 'wearables'. Tots aquests elements recullen gran quantitat de dades personals i hi ha diverses dubtes sobre la metodologia emprada per custodiar les dades així com les finalitats del seu tractament.
Finalment, el big data ofereix nombroses possibilitats de negoci ja que ha quedat demostrat que les dades són el petroli del segle XXI. El tractament massiu de dades beneficia les empreses en la mesura que ajuda a conèixer els gustos i preferències dels usuaris. Els grans d'Internet coneixen diverses formes d'obtenir i processar grans quantitats de dades però sovint algunes d'elles contravenen les 'regles del joc' i vulneren la privacitat dels seus usuaris.
METODOLOGIA
Els diàlegs es conceben com una conversa entre un professional expert en l'ordenació jurídica i el compliment normatiu en relació amb una tecnologia i un professional dedicat al negoci en el sector. Es tracta de compartir els dubtes, inquietuds i necessitats que poden sorgir quan ens submergim en la innovació i l'emprenedoria en sectors TIC, i d'aixecar totes les barreres que podem trobar-nos.
Cada diàleg serà conduït per un moderador i obert de manera flexible a la intervenció del públic.
INSCRIPCIÓ
Encara que l'acte és gratuït es requereix inscripció prèvia al mateix, a través de correu electrònic a: administracion@apep.es
En el cas d'estar interessat/da en obtenir el certificat d'assistència ho pot sol·licitar, via correu electrònic a: administracion@apep.es, després de la jornada.
PROGRAMA
1) Introducció de la jornada:
9:30h Mª Àngels Barberà i Fondevila, directora de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT)
2) Taules rodones:
10: 00h- 11: 00 h- Videovigilància
Moderador: Carmen Casado. Associada Sènior, Jausas
Ponent legal: Ricard Martínez Martínez.President Associació Professional Espanyola de Privacitat (APEP)
Ponent tecnològic: Gemma Galdón Clavell. Investigadora Universitat de Barcelona (UAB)
11:00h - 11:30h Cafè
11:30h - 12:40h - Internet de les coses
Moderador: Eduard Blasi Casagran. DepartamentoTecnológico Marimon Advocats
Ponent legal: Francisco Pérez Bes. Secretari General de Incibe
Ponent tecnològic: Guillermo Pascual López. Consultor del centre d'innovació de Telefónica
12:40h - 13: 50h - Big Data
Moderador: Jordi Saldaña Solera. Departament Mercantil de Roca Junyent.
Ponent legal: Asier Crespo González. Director de Relacions Corporatives i Assessoria Jurídica, Microsoft Espanya.
Ponent tecnològic: Jordi Torres Viñals. Centre de Supercomputació de Barcelona.