Premi equit@T

 

El Jurat del premi equit@T ha resolt que la candidatura guanyadora d’aquesta primera edició sigui Fundación Laboratoria.

Des dels Estudis d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) treballem per fomentar la participació de les dones en l’àmbit tecnològic de les TIC i aconseguir una major presència tant en el món acadèmic com professional. L’ambiciós objectiu final és arribar a l’equitat de gènere en el sector TIC; i per fer-ho, des de  la nostra universitat portem a terme diverses accions per tal d’apropar les TIC a la societat en general i a l’educació en particular.

Enguany neix el Premi equit@T amb la intenció de promocionar l’equitat de gènere a les TIC, en l’àmbit geogràfic d’Espanya, Portugal  i Iberoamèrica.

En un àmbit de coneixement on la presència femenina és encara minoritària i on sovint la seva figura queda difuminada, aquesta distinció pretén premiar iniciatives que tinguin la finalitat de generar activitats i mostrar bones pràctiques per ajudar a construir l’equilibri de gènere en els estudis i en les professions TIC. En concret es premiaran tant institucions com persones físiques (dones i homes) que hagin realitzat alguna de les següents activitats:

♦ Accions i programes per tal de promoure la participació i la promoció de les dones en les carreres acadèmiques i professionals  relacionades amb les TIC.

♦ Programes i iniciatives reeixits per a fomentar i estimular l’interès de les dones a cursar estudis relacionats amb les TIC i desenvolupar carreres professionals posteriors.

♦ Accions extraordinàries per visualitzar models de conducta amb la finalitat d’ inspirar a les dones més joves a cursar estudis i carreres en el camp de les TIC.

♦ Contribucions significatives a la difusió i l’augment de la influència de les dones en les TIC.

Amb el clar objectiu de donar visibilitat a la presència de les dones en l’àmbit de les TIC, també podran ser premiades dones que hagin demostrat habilitats i innovació excepcionals en el camp de les TIC, que hagin contribuït de forma significativa a l’avenç científic, al desenvolupament tecnològic o a l’impacte social de les TIC.

Acte

El dijous 28, a les 18 hores tindrà lloc a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona l’acte d’entrega del premi equit@T a la promoció de l’equitat de gènere en les TIC.

A banda de l’entrega del premi, l’acte comptarà amb la presència de la Sydney Padua, autora del llibre Las emocionantes aventuras de Lovelace y Babbage del qual se’n farà la presentació aquell dia de la traducció al castellà, i d'en Xavier Molero, qui parlarà sobre la història de les dones en la informàtica amb la ponència; De Ada Byron a Grace Hopper y las programadoras del ENIAC: los bits, en femenino.

Es pot consultar el programa de l’acte aquí

 

Data: 

dijous, 28 abril, 2016 - 19:00 a 21:00

Etiquetes: 

 

Membres de:

Col·laboren: