2ª Jornada Tecnològica del Consell Audiovisual de Catalunya: El dividend digital: conseqüències i perspectives de futur

Tot just s’està acabant de posar en marxa el primer dividend digital i ja se n’està plantejant un segon per deixar lliure més espectre radioelèctric per tal d’assignar-lo als serveis de mobilitat.

Per parlar d’aquest tema vindran tres experts coneixedors de tots els vessants i que han participat tant a Catalunya, com a l’Estat,  com a Europa en el debat sobre la qüestió.  

La jornada es farà el proper dia 12 de febrer a partir de les 8:45 a la seu del CAC (Carrer del Vergós 36-42). Us pregaríem que confirmeu la vostra assistència i que féssiu difusió de la informació a qui cregueu que li pugui interessar.

El dividend digital: conseqüències i perspectives de futur

La digitalització de la televisió ha permès alliberar espectre radioelèctric. Gràcies a la digitalització, els canals de televisió s’han pogut compactar. El dividend digital consisteix, bàsicament, a unificar a les zones baixes de l’espectre de la UHF uns canals de les zones altes de l’espectre de freqüències i així alliberar-les per adjudicar-les als serveis de mobilitat.

Aquest procés, a més del debat que ha provocat entre els operadors de telefonia mòbil i els prestadors de televisió, ha exigit una reassignació important de freqüències i la reantenització d’un nombre important de llars. També ha provocat la desaparició d’alguns múltiplex que ja estaven assignats.

Per entendre el procés, com s’ha vist afectat el servei de televisió, els nous serveis de mobilitat que es podran oferir i altres futurs dividends s’ha organitzat la II Jornada tecnològica del CAC en la qual intervindran experts del sector, tant de les telecomunicacions com dels organismes de radiodifusió i de la indústria.

Aquesta jornada s’adreça als professionals, als operadors i als instal·ladors de telecomunicacions, a la indústria, als universitaris...

Programa de la jornada

8.45 h    Recepció dels assistents i esmorzar

9.15 h    Presentació de la jornada

Roger Loppacher, president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya

9.30 h    Taula rodona d’experts

·         Josep Ventosa, adjunt a la Direcció General d’Abertis Telecom.

Cap a una estratègia europea per a la Banda UHF

·         Amadeu Gassó, director d’Explotació i Enginyeria de la CCMA.

Situació de TV3 després del dividend.

·         Xavier Castillo, director de l’àrea d’Indústria Electrònica d’AMETIC.

El futur de la banda UHF i el seu impacte en la cadena de valor

10.45 h Debat

 

Data: 

dijous, 12 febrer, 2015 - 08:45 a 11:00
 

Membres de:

Col·labora:

 

CDMON

Projects CRM Documents