L’Institut Català de les Dones dóna suport al projecte "Technovation Challenge: girls for the change", que promou l’interès de les noies per la tecnologia i l’emprenedoria

La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Teresa M. Pitarch, ha lliurat els diplomes i ha fet la cloenda de l’acte de lliurament dels Premis Technovation als equips de noies que han destacat per les aplicacions informàtiques que han desenvolupat. En el Projecte Technovation Challenge: girls for the change 2017 hi han participat prop de cent noies de 15 a 18 anys i una trentena de mentores que han fet el  seguiment de les seves iniciatives.

Technovation Challenge: girls for the change 2017 és un projecte internacional que lidera en el nostre país l’Associació Espiral, Educació i Tecnologia formada per professionals de la investigació i del camp tècnic amb interès per promoure les TIC a l’educació. El projecte mundial Technovation Challenge impulsa la reducció de l’escletxa de gènere en l’àmbit de la tecnologia amb les nenes i les joves. En concret, els equips han de crear una aplicació que millori el món tot identificant un problema, creant una app que el resolgui, i desenvolupant un pla de negoci i comunicació.

En l’acte de cloenda, Pitarch ha destacat que “cal canviar els estereotips associats a les nenes, les noies i les dones, que les allunyen de les TIC, per tal que les nenes, des de la infantesa, es puguin sentir més atretes per les  tecnologies i les oportunitats que els poden oferir. El nostre país disposa d’un capital humà femení capaç de contribuir de manera molt significativa al desenvolupament tecnològic, econòmic, social i cultural. I tot aquest talent no el podem perdre”. 

La presidenta de l’ICD ha exposat que “la tria de les carreres universitàries de l’àmbit de les TIC encara està dominada pels homes. Només hi ha un 25% de dones en carreres informàtiques tecnològiques i enginyeries. I en les grans companyies  i empreses tecnològiques, a mida que augmenta la complexitat, la taxa de dones que realitzen tasques qualificades d’informàtica disminueix. També la cúpula de direcció de les empreses està molt masculinitzada”. Davant aquesta situació, Pitarch ha manifestat que “això ha de canviar, doncs les dones també sabem de qüestions tècniques i també sabem dirigir i liderar”.

Finalment, la presidenta de l’ICD ha anunciat que “des de l’ICD organitzarem una Cimera de dones en les TIC per fomentar la seva participació en la construcció de la societat digital i visibilitzar-les per tal que les nenes i noies tinguin models i referents d’èxit. També crearem una plataforma per potenciar l’aprofitament del talent femení i foment de l’emprenedoria, i un punt de trobada  de dones TIC per a l’intercanvi de coneixement”.

 

Membres de:

Col·labora:

 

CDMON

Projects CRM Documents