Un munt d’activitats programades per a celebrar el dia de les noies a les TIC!

El COETIC i l’Associació Itscool se sumen un any més al dia Internacional de les Noies en les TIC, que se celebra el 28 d’abril. Per iniciativa de la Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT) el Girls in ICT Day s’orienta a crear un entorn que encoratgi les noies a plantejar-se carreres en TIC. Se celebra des de l’any 2010, el quart dijous del mes d’abril.

Les organitzacions (empreses, universitats i centres educatius principalment) organitzen els seus propis esdeveniments amb l’objectiu d’informar i educar, i en el qual les dones podran experimentar les possibilitats presents i futures que el sector TIC ofereix.

Entre les activitats, destaquen el projecte +NoiesTIC de la UPC, iniciativa orientada a millorar l’ aprofitament del talent femení, posar en valor el treball de les dones en la ciència i l’enginyeria, apropar els estudis politècnics a les dones joves, i incrementar el nombre de vocacions.  Així els centres docents de la UPC que s'adhereixen a Girls in ICT day amb tallers i xerrades adreçades a alumnat de secundària i batxillerat.

La UOC fa coincidir Girls in ICT day per lliurar el Premi equit@T per a promocionar l’equitat de gènere a les TIC, en l’àmbit geogràfic d’Espanya, Portugal  i Iberoamèrica. Organitzat pels Estudis d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació de la Universitat Oberta de Catalunya, aquesta distinció pretén premiar iniciatives que tinguin la finalitat de generar activitats i mostrar bones pràctiques per ajudar a construir l’equilibri de gènere en els estudis i en les professions TIC. L’acte de lliurament del Premi equit@T és el 28 d’abril a l’espai Francesca Bonnemaison (Barcelona).

L’Associació Educativa Itscool, iniciativa impulsada per iniciativa públic – rivada amb el suport  de la Generalitat de Catalunya, escoles universitàries, universitats, col·legis professionals i la federació de pares i mares de Catalunya, es dedica des de l’any 2013 a promoure el coneixement i l’acostament als estudis dels àmbits de les Tecnologies de la Informació i de la Comunicació entre els alumnes de Primària i Secundària.

Actes Girls in ICT day :

Manresa http://girlsinict.org/es/node/4651

Vilanova http://girlsinict.org/es/node/4654

Castelledefels http://girlsinict.org/es/node/4652

FIB http://girlsinict.org/es/girls-in-ict-day-events/barcelona-spain

ETSETB - http://girlsinict.org/es/node/4653

UOC http://girlsinict.org/es/node/4655

 

Membres de:

Col·labora:

 

CDMON

Projects CRM Documents