El COETIC, present a l'obertura del curs de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya

El passat divendres 13 de novembre va tenir lloc l’acte d’obertura de l’any acadèmic de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC). Maria Assumpció Guasch, com a vicedegana del COETIC, va ser l'encarregada de representar al Col·legi durant la jornada, en la que es van entregar  les distincions de l’ISPC a aquelles persones que, de manera individual o col·lectiva, han col·laborat amb l’Institut així com una ofrena floral en memòria dels companys de servei.

El conseller d’Interior, Jordi Jané, va presidir l’acte d’obertura de l’any acadèmic 2015-2016 de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, i va explicar que l’inici d’aquest curs a l’ISPC coincideix amb el 30 aniversari del trasllat de l’Escola de Policia a Mollet.

Per la seva banda, el director de l’ISPC, Jaume Domingo, també ha fet referència als 30 anys del trasllat de l’Escola de Policia a Mollet i 20 de l’arribada de l’Escola de Bombers i Protecció Civil. Domingo va explicar que “l’acte d’avui ens permet agrair i reconèixer l’aportació d’unes persones i una institució que han col·laborat al llarg d’aquests anys”. “Mossos i policies locals, bombers i personal de protecció civil, professors, treballadors, consultors ... persones que identifiquen els valors en els que ens volem reconèixer” ha conclòs.

L’advocada, Magda Oranich, va ser l’encarregada de fer la lliçó inaugural.

Durant el transcurs de l’acte es va fer entrega de les distincions atorgades per l’ISPC adreçades a reconèixer aquelles persones que, de manera individual o col·lectiva, han col·laborat amb l’Institut  en les funcions de formació, estudi i recerca en l’àmbit de la seguretat o les emergències.

Les distincions, que tenen un caràcter honorífic sense cap tipus de dret econòmic, es van concedir l’any passat per primera vegada. La Comissió de Valoració presidida per la direcció de l’ISPC i integrada per representants dels diferents òrgans i àrees de l’Institut, és l’encarregada de valorar a qui es concedeixen.

En total avui s’han entregat 11 distincions, de les quals 9 han estat a títol individual i 2 de caràcter col·lectiu.

Enguany es formaran a l’ISPC un total de 20.203 alumnes, dels quals 10.744 en l’àmbit de seguretat,  9.300 en el dels riscos i les emergències i 159 en l’àmbit de la formació universitària.

L’ISPC, en tant que centre de referència en la recerca, la creació i la transmissió de valors i coneixements relacionats amb la seguretat forma els professionals dels cossos de policia de Catalunya, de bombers, personal de protecció civil i d’emergències i agents rurals. A més, col·labora en la formació d’altres col·lectius en matèria de seguretat.

Cal destacar també que l’ISPC, com a centre universitari, adscrit a la Universitat de Barcelona, imparteix des de l’any passat el Grau en Seguretat a més dels màsters i altres cursos d’extensió universitària en col·laboració amb diferents universitats.

Imatge: moment de l'acte d'inauguració. Font: ISPC.

 

 

Membres de:

Col·labora:

 

CDMON

Projects CRM Documents