Últims dies per optar al Premi Chris Nicol de programari lliure

El Premi Chris Nicol de programari lliure d'APC és un reconeixement a les iniciatives que ajuden a la gent a començar a utilitzar programari lliure. Aquest premi està dirigit a individus o grups dedicats a fer del programari lliure una eina accessible per a qualsevol persona que utilitzi un ordinador. El Premi de programari lliure d'APC va ser creat en honor a Chris Nicol, veterà activista del programari lliure que durant diversos anys va treballar a APC.

El projecte guanyador rebrà un premi en efectiu de 4.000 dòlars nord-americans, que es lliurarà en una cerimònia que tindrà lloc a Barcelona, el 6 de juny de 2014. Les nominacions per al premi podran enviar-se fins el 8 de maig de 2014, a la mitjanit UTC.

Pots enviar la teva postulació fent clic aquí.

Entre les maneres de "tornar accessible o aplicable al programari lliure" es pot (encara que no sigui tot):

  • fer més amigable el programari existent, que és difícil d'usar.
  • produir un manual o una sèrie d'instruccions que ajudin a començar a utilitzar un programa.
  • organitzar una capacitació per a grups específics de persones que, en cas contrari, no usarien programari lliure.
  • escriure sobre el programari lliure fomentant l'adopció entre un públic específic.
  • generar una campanya amb programari lliure.
  • realitzar una investigació utilitzant programari lliure.

Com a resultat d'aquests esforços, la iniciativa guanyadora serà aquella que hagi incrementat en forma significativa el nombre de persones que utilitzen programari lliure en la seva interacció quotidiana amb les TIC.

El premi està obert a qualsevol individu o grup, d'arreu del món que recolzi o promogui el programari lliure, orientat cap el/la usuari/a. El formulari de postulació s'ha de completar en anglès o espanyol, però el projecte presentat pot ser en qualsevol llengua. El formulari habilita la presentació d'un projecte en gairebé qualsevol format multimèdia. S'encoratja als projectes de petita escala a presentar-se.

Font: Asociación para el Progreso de las Comunicaciones (APC).

 

 

Membres de:

Col·laboren: